Велика пљачка банковних рачуна

Поверљиви подаци о банковним рачунима више од 20 милиона Немаца, могли би да стигну на црно тржиште, чиме би уштеђевина три четвртине домаћинстава у земљи, била угрожена, преносе немачки медији.

Немачку јавност узнемирило је писање привредног недељника "Виртшафтс-вохе",  да је његовој редакцији прошлог месеца понуђен ЦД РОМ, са поверљивим подацима о именима, адресама, бројевима банковних рачуна - за 21 милион штедиша.

Репортери недељника су, преко две неименоване особе, дошли у посед дела материјала, са детаљима о рачунима милион и 200 хиљада људи.

Оно што би могло да прерасте у велику пљачку банковних рачуна, постало је једна од ноћних мора милиона Немаца.

Михаел Крокер из магазина "Виртшафтсвохе", каже да је ово невиђени скандал, јер постоји могућност пљачке милиона банковних рачуна, помоћу података који садрже чак и порекло новца на њима.

Редакција часописа је прикупљени материјал доставила јавном тужилаштву у Дизелдорфу.

Немачки медији нагађају да је афера почела одавањем поверљивих података о рачунима грађана, од стране оператера у појединим информативним центрима банака, који на тај начин покушавају да додатно зараде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи