Приведен бивши телохранитељ Бин Ладена, прети му депортација

Немачка полиција привела је бившег телохранитеља убијеног вође Ал Каиде, Осаме бин Ладена, и намерава да га депортује у родни Тунис.

Четрдесетдвогодишњи Сами А. приведен је када је дошао у полицијску станицу, где мора свакодневно да се јавља, наводи Билд.

Званичници града Бохума, где Сами А. живи, навели су да је издат и налог за његову депортацију.

Случај Самија А. пунио је почетком године насловне стране немачке штампе, која је извештавала да немачке власти, према одлуци суда, не могу да га депортују јер би могао да се суочи са тортуром у Тунису.

Медиј су недавно објавили да Сами А. од 1997. године живи у Немачкој и да важи за опасну особу која је под сталном присмотром и свакодневно мора да се јавља полицији.

Он с породицом живи у Бохуму и прима социјалну помоћ, зато што је немачки суд одлучио да не сме да буде протеран у родни Тунис.

Наводи се да је странка Алтернатива за Немачку (АфД) поднела упит о њему покрајинској влади Северне Рајне-Вестфалије, која је саопшила да Сами А. месечно прима више од 1.000 евра државне помоћи, а на то треба придодати и око 150 евра по детету и друге облике помоћи.

Године 2012. немачки суд одлучио је да Сами А. не може бити протеран у Тунис, јер му тамо прети мучење и нехумано поступање.

Сами А. је у Немачку стигао на студије, али је од 1999. неколико година боравио у џихадистичким камповима у Авганистану, где је напредовао до позиције једног од телохранитеља терористичког вође Осаме бин Ладена.

Наводи се да градске власти у Бохуму у неколико наврата покушале да укину боравишну дозволу Самију А, али је сваки пут одлука морала да буде повучена због пресуде у корист тунишког држављанина који је у међувремену добио четворо деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво