"Спор око азиланата могао би бити политички крај Меркелове"

Аустријски вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе оцењује да би унутарнемачки спор око политике према азилантима могао да значи политички крај канцеларке Ангеле Меркел.

Хајнц Кристијан Штрахе је, у емисији "Im centrum" аустријске државне телевизије ОРФ, рекао да је Ангела Меркел због тог спора ослабљена.

"Видимо да је незадовољство немачког становништва канцеларком све веће. Ако не дође до промене става то би могао бити њен политички крај", упозорио је Штрахе.

Критикујући политику "добродошлице" Меркелове, нагласио је да све више људи у Европи подржава став Слободарске партије Аустрије (ФПО), да се миграција мора зауставити на спољним границама ЕУ.

Изразио је потпуно разумевање за став немачког министра унутрашњих послова Хорста Зехофера који жели да враћа илегалне мигранте са немачке границе који су се већ регистровали у једној од земаља ЕУ.

"Неопходно је досадашну погрешну политику ЕУ окончати и стварати притисак како би се постигло европско решење, или ћемо морати сам да се бринемо да људи који су већ једном одбијени не дођу поново у Немачку", рекао је аустријски вицеканцелар.

Најавио је да би у случају да Немачка почне са враћањем миганата, ту исту меру применила и Аустрија.

"Ако Зехофер примени ту меру онда би Аустрија била присиљена да обезбеђује своје границе. Тиме би настао домино ефекат, који би натерао даље чланице ЕУ да делују и тиме би коначно настао притисак на Европску комисију јер је неопходно подстаћи ефикаснију заштиту спољних граница", објаснио је Штрахе.

Додаје да треба успоставити прихватни центри изван ЕУ.

"Неопходно је да се каже 'стоп' и успоставе прихватни центри изван ЕУ", сматра аустријски вицеканцелар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи