Италија: Одбијање Малте да прими мигранте "нехумано"

Одлуку Малте да не прими брод "Лајфлајн" са више од 200 миграната спасених у либијским водама, Италија оцењује као "апсурдну" и "нехуману".

Италијански министар саобраћаја Данило Тонинели објавио је то на својој Фејсбук страници уз фотографију имејла од малтешких оружаних снага у којем се каже да брод "Лајфлајн" није у ситуацији спасавања, преноси Ројтерс.

Малтешка војска такође је навела да брод није затражио помоћ.

Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини изјавио је раније данас да би Малта требало да дозволи да спасилачки брод, на ком се налази 224 миграната, пристане у њихову луку јер се налази у водама Малте.

Салвини је јуче поручио да неће дозволити да брод немачке невладине организације, који плови под холандском заставом, уплови у италијанске луке наводећи да он није смео да прими мигранте за чије спасавање је италијанска обалска стража одредила колеге из Либије.

Салвини тврди да је акција спасавања миграната спроводена у водама Либије, што немачка организација демантује, преноси АП.

Америчка агенција примећује да је овај случај сличан оном са мигрантима на броду "Акваријус" који су се, на крају, искрцали у Шпанији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво