Деци миграната у САД давани психотропни лекови

Деца имиграната присилно су добијала широк спектар психотропних лекова, који утичу на металне функције, при склоништима за младе које је основала америчка влада, како би се носили са траумама након што су затворени или одвојени од родитеља, наводи се у тужби коју је поднео Центар за људска права из Лос Анђелеса.

У тужби је наведено да су деца држана у објектима попут Шилох центра у Тексасу и "готово сигурно" добијала дроге без обзира на њихово стање и без сагласности родитеља, преноси Ројтерс.

"Уколико сте у Шилох центру, готово је сигурно да сте на тим лековима", рекао је један од адвоката Центра.

Тужба је заснована на сведочењу деце која су наводила да су добијала инекције када су одбијала да узму лек, али и родитеља који тврде да нису питани за сагласност да њихова деца узимају лекове за анксиозност.

Узимање различитих психотропних лекова у исто време може озбиљно да нашкоди деци, наводи се у тужби и истиче потреба за надзором како би се спречила употреба лекова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво