У иностранству за изборе гласало рекордних 1,49 милиона Турака

Број турских бирача, који су у оквиру избора у Турској већ гласали у дипломатским представништвима те земље, достигао је рекордну цифру од 1,49 милиона, саопштио шеф турске изборне комисије Сади Гувен.

Превремени председнички и парламентарни избори одржавају се у Турској у недељу, а гласање у турским дипломатским мисијама почело је 7. јуна и синоћ је завршено.

Анкете показују да би у недељу у Турској могли бити "тесни избори" и да је могуће да Партија правде и развоја председника Реџепа Тајипа Ердогана изгуби парламентарну већину, као и да би председнички избори могли да доживе и други круг.

Ројтерс напомиње да је нешто више од три милиона Турака с правом гласа регистровано у иностранству, што значи да је тренутно њихов одзив 48,8 одсто.

У самој Турској је, иначе, одзив много већи. На прошлим парламентарним изборима у новембру 2015. године био је 85 одсто.

На тим изборима, у иностранству је, према наводима агенције Анадолија, гласало 1,3 милиона турских бирача, а на прошлогодишњем референдуму 1,4 милиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво