Притворени таксиста у Москви: За воланом сам био 20 сати

Таксиста који је у суботу улетео на тротоар и повредио осморо људи у центру Москве, недалеко од Црвеног трга, рекао је полицији да је за воланом био 20 сати и да је само желео да оде кући и спава.

Тас преноси да је московска полиција објавила видео-снимак саслушања притвореног таксисте, против којег је покренута истрага, на којем га полицајац пита колико сати је био за воланом пре него што је улетео међу људе у Москви.

"Да будем искрен, 20 сати", одговорио је таксиста и додао да је пре те смене имао истоветну, а између њих само једну паузу од два или три сата.

Таксиста је рекао да је хтео да пропусти пешаке да пређу улицу и грешком уместо кочнице притиснуо педалу гаса.

На питање зашто је покушао да побегне са места несреће, рекао је да се уплашио. "Плашио сам се. Тамо је било много људи. Мислио сам да ће ме убити", навео је таксиста.

Навео је да је до његовог дома остало да вози још само око 100 метара. "Желео сам да одем кући и спавам", рекао је човек који се вожњом таксија у Москви бави тек око месец дана.

Извори су агенцији Тас рекли да је таксиста из Киргизије, да у Русији борави легално и да има сву неопходну документацију за рад.

Агенција Интерфакс је навела да је таксиста заспао током вожње и случајно притиснуо гас.

Претходно су извори из руког Министарства унутрашњих послова навели да је прелиминарни узорак несреће губитак контроле над возилом.

Нико од повређених није у критичном стању, а само је једна жена задобила теже повреде.

Тас наводи да су међу повређенима две Мексиканке, Украјинка и двојица Руса и један Украјинац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи