Лавров: "Турски ток" може бити интересантан за Западни Балкан

Русија је спремна да снабдева природним гасом Европску унију путем гасовода "Турски ток", али су за то неопходне гаранције европских власти, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"За Западни Балкан може бити интересантан још један нови пројекат - 'Турски ток'. Спремни смо да сарађујемо на том пројекту и о томе смо више пута говорили. Ако је Европска унија заинтересована за проток гаса до њене територије путем овог гасовода, онда су потребне чврсте гаранције Европске комисије и Европске уније", изјавио је Лавров, а преноси руска агенција Тас.

Планови Русије у енергетској сфери на простору Западног Балкана биће одређени уговорима са земљама тог региона.

"Ти планови комплетно и у потпуности зависе од уговора постигнутих са релевантним земљама. Ако су заинтересоване за даљи развој енергетске сарадње, онда ћемо им дефинитивно узвратити", поручио је Лавров.

Он је, међутим, нагласио да је одсуство мешања спољних утицаја један од главних услова за успех такве сарадње.

"Један од кључних услова је да не дође до вештачког мешања у процесе договарања о условима било ког пројекта, као што је то био случај са 'Јужним током'", истакао је Лавров.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво