Јужноафричка Република, напад ножем у џамији

Две особе убијене су у нападу ножем у џамији у покрајини Западни Кејп у Јужноафричкој Републици, а полиција је убила нападача.

Полиција је саопштила да инцидент показује "елементе екстремизма", али није на други начин коментарисала мотив напада у малом граду Малмезберију, пренео је Ројтерс.

"Полиција је позвана у џамију и пронашла две особе избодене на смрт и неколико повређених", саопштила је полиција.

Како је додала, осумњичени, за кога се верује да је стар око 30 година и наоружан ножем, налазио се на лицу места када је стигла полиција, која је покушала да га убеди да се преда.

"Он је игнорисао позиве и покушао да нападне полицију, због чега је убијен", наводи се у саопштењу.

Напад је уследио месец дана након што је мушкарац улетео у џамију северно од Дурбана, усмртивши једну и озбиљно ранивши две особе.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво