Русија: НАТО да поштује споразуме о недељивој безбедности

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да Русија намерава да настави са позивима НАТО-у да поштује споразуме о недељивој безбедности.

На заједничкој конференцији за новинаре са грчким министром спољних послова Никосом Коцијасом, шеф руске дипломатије рекао је да је информисао грчког колегу "о руским проценама актуелних војних и политичких развоја догађаја на европском континенту, са фокусом на растуће војне активности САД и НАТО близу руских граница", пренела је агенција Тас.

"Наставићемо да позивамо наше колеге у НАТО-у да поштују све споразуме постигнуте на политичком нивоу, посебно оне на највишем нивоу, а који предвиђају да су нове поделе неприхватљиве и наглашавају потребу обезбеђивања недељиве безбедности тако да нико не мора да јача своју безбедност на штету безбедности другог", нагласио је Лавров.

Лавров је додао да и Русија и Грчка верују да дијалог између Русије и ЕУ – дијалог између Москве и Брисела, треба оживети.

Лавров: САД и Северна Кореја тешко сами до решења

Вашингтон и Пјогјанг тешко да могу сами да реше питање Корејског полуострва, изјавио је Лавров.

Према његовим речима, директни дијалог лидера САД и Северне Кореје вреди подржати, пренео је Тас.

"Међутим, иако је важно решити питања између САД и Северне Кореје, укључујући денкулеаризацију полуострва, јасно је да та питања не могу у потпуности бити решена на билатералном нивоу", рекао је шеф руске дипломатије.

Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да је састанак америчког и севернокорејског лидера Доналда Трампа и Ким Џонг Уна показао да је руски председник Владимир Путин био у праву када је тврдио да је директни дијалог једини начин да се смање тензије са Северном Корејом.

Песков је на конференцији за новинаре рекао и да је самит помогао да се смање тензије на Корејском полуострву, али да би било погрешно очекивати да се сви проблеми везани са севернокорејски ракетни и нуклеарни програм реше за сат времена, преноси Ројтерс.

Трамп и Ким су разговарали у уторак у Сингапуру, након чега су потписали заједничко саопштење о денуклеаризацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво