Окончана талачка криза у Паризу, таоци ослобођени

Мушкарац који је од 16 часова држао најмање две особе као таоце у центру Париза је ухапшен, а таоци су ослобођени, саопштиле су француске власти.

20.20 – Крај талачке кризе, таоци ослобођени живи и здрави, саопштиле су француске власти. 

18.00 – Полиција започиње преговоре са човеком који држи таоце, јавља Дејли мејл.

17.10 – Не зна се да ли је наоружан мушкарац који држи две особе као таоце у једној канцеларији у Паризу, наводи француска полиција. 

Полицијски извори наводе да је реч о неуравнотеженој особи са нејасним мотивима, а француски министар унутрашњих послова рекао је да су га преговарачи тешко разумели, преносе француски медији.

Талачка криза је окончана неколико минута након што је полиција упала у пословну зграду у којој су таоци држани, а ослобођени таоци су живи и здрави, преноси Паризјен позивајући се на званичне изворе.

Упаду су, наводи лист, претходили "компликовани преговори" са мушкарцем који је тврдио да је наоружан бомбом и пиштољем, као и да има наоружаног саучесника изван зграде, а тражио је да се контактира иранска амбасада "како би проследила поруку француским властима". 

Француска полиција саопштила је претходно да непознат мушкарац држи као таоце две особе у канцеларији у центру Париза и да нема индиција да је реч о терористичком чину, док је Паризјен навео да је тај мушкарац узео за таоце три особе, међу којима трудницу, те да је тврдио да је један талац у тешком стању.

Паризјен наводи да се талачка криза одвијала од 16 сати у 10. арондисману и да је полиција ту четврт блокирала и евакуисала. 

Један полицијски извор навео је да је нападач првобитно отео једну особу која је успела да побегне, а да је потом узео двоје талаца, које је полио бензином.  

Тешко наоружани полицајци, ватрогасци и спасиоци били су распоређени испред зграде, која се налази у прометном кварту у центру француске престонице, а припремили су и робота "Колоса" за извиђачке активности и евакуисање припрека у случају експлозије или рушења. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво