Руковање Трампа и Кима, шта показује говор тела?

У првим тренуцима сусрета на почетку самита у Сингапуру, амерички председник Доналд Трамп и севернокорејски лидер Ким Џонг Ун покушали су да се представе као доминантни, али су показали анксиозност, пише "Ројтерс" у анализи говора тела двојице лидера.

Према наводима стручњака за говор тела, током 13 секунди, колико се Трамп први пут руковао са Кимом, амерички председник је уобичајно покушао да прикаже своју доминацију тиме што је први пружио руку и потапшао севернокорејског лидера по рамену.

Не желећи да заостаје, Ким је чрвсто стиснуо Трампову руку, гледајући га право у очи током руковања, пре него што су се обојица окренули медијима.

"То није било обично руковање. Ишло је горе-доле, било је нервозно, обојица су привлачила к себи оног другог. Обојица нису пуштала оног другог да буде доминантан", рекао је за Ројтерс аустралијски стручњак за говор тела Ален Пис.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво