УН: Најгоре у Сирији можда тек долази

Агенција Уједињених нација за хуманитарна питања изразила је забринутост због недавних ваздушних напада у сиријској побуњеничкој провинцији Идлиб и упозорила да "можда нисмо видели најгоре од кризе у Сирији" након седам година ратовања.

Представник Агенције Уједињених нација за хуманитарна питања Панос Мумцис изјавио је да би војна ескалација могла да ситуацију у Идлибу учини "компликованијом и бруталнијом" него што је у другим зонама сукоба у Сирији, преноси АП.

Мумцисов коментар уследио је три дана након ваздушних напада у северозападном селу Зардана у провинцији Идлиб, у коме је 40 особа погинуло.

Последњих година, десетине хиљада Сиријаца је избегло из других делова Сирије у Идлиб који се граничи са Турском.

Мумцис је истакао да је 920.000 особа од јануара до априла расељено унутар Сирије, што је највећи број било која четири месеца од почетка рата.

"Са том ескалацијом, са овим погоршањем ситуације, бринемо да би око 2,5 милиона људи могло све више да се премешта ка граници са Турском, уколико се то настави", рекао је Мумцис.

Према његовим речима, не постоји друга локација на коју би ти људи могли да буду премештени, наводећи да је више од 80 одсто становништва Идлиба у "изузетно тешкој ситуацији".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво