Багдад, складиште гласачких листића у пламену

Пожар је захватио место за складиштење дела гласачких листића са парламентарних избора у Ираку, где је наложено поновно бројање гласова због навода о крађи. Ватрогасци покушавају да ставе ватру под контролу, изјавили су локални званичници и министарство полиције, преноси "Ројтерс".

Пожар је избио у складишту у којем се налазе гласачки листићи са избора у Русафу, источном дистрикту Багдада.

Портпарол министарства полиције каже да су изгорели неки документи и опрема, а ватрогасци покушавају да спрече да се пожар прошири на гласачке кутије.

Међутим, локални званичник каже да ватрогасци стижу, али да су "изгорели сви папири и кутије".

Одлазећи председник ирачког парламента Салим ел Џабури сматра да би парламентарни избори, одржани 12. маја, требало да буду поновљени.

"Злочин паљења складишта гласачких кутија у области Русафа је намеран чин, планирани злочин, чији је циљ да се сакрију случајеви преваре и манипулације гласача, лагањем ирачког народа и променом њихове воље и избора", навео је у саопштењу Џабури, који је изгубио своје место на изборима у мају.

Он је позвао снаге безбедности да приведу одговорне правди.

Ирачки парламент је раније наложио поновно пребројавање гласова са парламентарних избора, због навода о изборној превари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи