Путин: Порошенка интересује решавање кризе, барем се надам

Телефонски позив који је у суботу иницирао украјински председник Петро Порошенко указује на интересовање Кијева за решавање ситуације у земљи, изјавио је руски председник Владимир Путин на конференцији за медије на окончању посете Кини, преноси Тас.

"Пошто је позив иницирала Украјина, мислим да то указује на њихово интересовања за решавање питања. Барем се веома надам да је тако", поручио је Путин.

Руски председник је додао да је с украјинским колегом разговарао о размени притвореника и случају руског новинара Кириља Вишинског који је ухапшен у Кијеву.

"Још је исувише рано рећи како ће то питање бити решено, уздржао бих се приче о томе како му не бих нашкодио", казао је Путин.

Тас је јуче пренео саопштење Кремља да је Путин затражио у телефонском разговору с украјинским колегом Порошенком хитно пуштање на слободу руских новинара ухапшених у Украјини.

"Посебна пажња посвећена је хуманитарним питањима, укључујући размену притвореника. Владимир Путин је нагласио неопходност тренутног ослобађања руских новинара ухапшених у Украјини", наводено је у саопштењу Кремља.

У њему се се додаје да је "постигнут договор да заштитници права грађана Русије и Украјине посете руске држављане који су и даље заточени у Украјини и украјинске држављане притворене у Русији".

Тас је навео да је телефонски разговор иницирао Кијев.

Ројтерс је претходно пренео да је из кабинета украјинског председника саопштено да су руски председник Владимир Путин и председник Украјине Петро Порошенко разговарали телефоном о заробљеницима који су међусобно заточени у две државе, саопштено је из кабинета украјинског председника, преноси Ројтерс.

"Порошенко је посебно пажњу посветио украјинским држављанима заточеним у Русији, који штрајкују глађу", наведено је у саопштењу Порошеновог кабинета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво