Трамп уочи самита Г7, позвао на повратак Русије

Амерички председник Доналд Трамп је унео додатну драму уочи састанка групе седам најразвијенијих индустријских земаља, тиме што је позвао Русију да се врати у формат.

"Зашто имамо састанак без Русије на састанку?", упитао је амерички председник. Требало би, додао је, да дозволе Русији да се врати, јер је та земља потребна за преговарачким столом, сматра Трамп.

Нови италијански премијер Ђузепе Конте је на свом Твитер налогу написао да се потпуно слаже са Трампом о повратку Русије у формат, истакавши да је "то у интересу свих".

Након припајања Крима 2014. године, Русија је избачена из формата Групе осам индустријализованих земаља, подсетила је агенција АП.

Трамп је свој став изнео само неколико сати након оштре реторике против дугогодишњих савезника, а који су га критиковали због америчке трговинске политике и планова да оде раније са састанка.

Амерички председник ће доћи данас у Канаду, али већ ће је сутра ујутру напустити и отпутовати за Сингапур.

Самит групе седам најразвијених земаља света (Г7) биће одржан у канадској покрајини Квебек и трајаће два дана.

Групу Г7 чине Канада, САД, Јапан, Велика Британија, Италија, Француска и Немачка, а самиту ће присуствовати и представници ЕУ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи