Турска разматра куповину "сухоја" уместо америчких Ф-35

У случају да САД одбију да испоруче Турској борбене авионе Ф-35, Анкара разматра да у том случају купи руске ловце Су-57.

Лист Јени сафак пренео је да Анкара не планира да се одрекне права на америчке авионе, чија би испорука требало да почне у јуну, преноси Тас.

Како се наводи, Турска је покренула расправу о могућој замени америчких авиона руским, који су и двоструко јефтинији.

Турско Министарство спољних послова саопштило је у петак да би Турска могла да предузме одређене мере против САД, уколико Вашингтон прекрши уговор о куповини авиона Ф-35.

Медији су раније пренели да куповину авиона блокирају јеврејска и грчка заједница у САД, али за то није било потврда ни у Вашингтону, ни у Анкари.

Турска је, иначе, планирала да купи 100 нових летелица од чега је првих 24 требало да буде испоручено почетком лета.

Израел је такође најавио куповину 75 авиона Ф-35, а неке од ловаца које је већ добио, учествовали су у борбеним дејствима, навело је израелско Министарство одбране, не наводећи о којим акцијама је реч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво