Сноуден: Трамп никога не воли више од Путина

Американци не би требало да очекују да ће специјални изасланик за истрагу о могућем руском мешању у америчке изборе "раскринкати" Трампа због наводне сарадње са Кремљом, сматра Едвард Сноуден.

Јасно је, пише Хафингтон пост, да је Трамп велики Путинов обожаватељ, а узбуњивач и бивши сарадник НСА Едвард Сноуден сматра да "не постоји нико на свету кога Трамп воли више од руског председника".

"Мислим да људи превише траже када се надају да ће Малерова истрага открити нешто о Трампу", рекао је Сноуден обраћајући се путем видео-линка из Москве.

Додао је да свет тако не функционише и да живот није толико једноставан, преноси Хафингтон пост.

Сноуден такође сматра да Трамп није тип особе коју би Путин могао да искористи.

"Да будем искрен, свако ко је чуо Трампа како прича три минута зна да је он рушитељ. Човек не може да се сети шта је хтео да каже на крају реченице", прича Сноуден.

Међутим, како каже, то не значи да Трамп није желео да сарађује и да уради било шта како би стекао предност.

"Верујем да свет може да буде бољи. Верујем да би све требало да буде бољи. То се неће десити ако га ми не учинимо таквим. То захтева ризик. То захтева много рада. На крају, то ће можда захтевати и жртву", рекао је Сноуден.

Сматра да ако се времена мењају на горе, могу да се мењају на боље уколико се више добрих људи организује.

"Ако смо спремни да повучемо линије које нећемо дозволити људима да пређу осим ако нас помере, клатно ће се зањихати", поручује Сноуден.

број коментара 0 пошаљи коментар