Демонстранти на Фрљићевој представи у Чешкој, интервенисала полиција

Око 30 демонстраната у позоришту у чешком граду Брну прекинуло је представу "Наше насиље, ваше насиље" хрватског режисера Оливера Фрљића.

На сајту Радио Прага наводи се да су синоћ током трајања представе неки од демонстраната скочили на позорницу и направили људску баријеру како публика не би могла да гледа представу, док су други демонстранти дували у пиштаљке и бацали ролне тоалет-папира на глумце.

"На ово сам покушавао да упозорим пре две године, али тада су ми се смејали и говорили да је претерано. Сада се показује да је дијагноза била тачна и прецизна", рекао је Фрљић за регионалну Н1, додајући како је "симптоматично" што ову представу још нису имали прилику да играју у Загребу. 

Фрљић је навео да су се сличне ствари догађале и током извођења "Ливинг театра".

"Ово показује колико је ситуација у Европи лоша, промениле су се земље у којима не бисмо очекивали такве ствари", рекао је Фрљић.

Прашки радио наводи да је демонстранте из позоришта избацила полиција, а представа је настављена након око сат времена.

Радио Праг наводи да је у тој представи, која је изазвала контроверзе и у другим земљама, Исус Христ приказан како силује муслиманку, а чешка Католичка црква жестоко се противила њеном одржавању.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи