Газа: Израелски тенкови убили три припадника Исламског џихада

Израелска војска је у Појасу Газе паљбом из тенкова убила три припадника палестинске екстремистичке организације Исламски џихад.

Израелска војска потврдила је да су њени тенкови деловали по позицији екстремиста, у знак одмазде за бомбу која је у току ноћи постављена уз ограду на граници Израела и Газе, преноси Ројтерс.

Бомба је успешно демонтирана и није било повређених, додају из војске. То је најновији инцидент између Израелаца и Палестинаца.

Ројтерс подсећа да су непријатељства око границе Израела са Појасом Газе појачана након што су Палестинци 30. марта започели масовне демонстрације, које Израел сматра прикривањем прокушаја пробијања граничне ограде.

Приликом отварања америчке амбасаде у Јерусалиму, на граници Израела и Газе, убијено је најмање 115, а рањено више хиљада Палестинаца. Израел није имао жртава у сукобима.

Ројтерс наводи да је израелска војска потврдила да је гађала осматрачницу и овај напад назвала одштетом за бомбу која је токoм ноћи постављена уз граничну ограду.

Током протеста је убијено најмање и рањено на хиљаде Палестинаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво