Ердоган критиковао Европу: БиХ вам је довољно показала

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган критиковао је земље ЕУ које нису дозволиле одржавање скупа његове странке Правде и развоја (АКП), али су то исто одобриле "терористичкој организацији Демократској странци народа (ХДП)", додајући да би требало да се угледају на БиХ.

"Неке европске администрације су дозволиле ХДП-у да одржи митинге у њиховим четвртима, а нису дозволиле АКП да уради исто. Без обзира да ли то желели или не, Босна и Херцеговина вам је довољно показала. Сада смо овде. Време је за јединство. Не заборавите шта ће АКП учинити за вас. Ерзурм је кључ нашег лепог почетка у Анадолији", рекао је Ердоган у Анкари, преноси сарајевски портал Кликс.

Ердоган је поручио да ће наставити борбу против тероризма, нагласио да је 4.475 терориста неутрализовано у сиријском граду Африну, 414 на северу Ирака и 398 у Турској, те похвалио операцију "Маслинова гранчица" чији су циљ курдски терористи и припадници ИД на северозападу Сирије.

Ердоган је у свом излагању навео успехе Турске током последњег периода међу којима је и нижа цена гаса, као резултат договора с Русијома, али и производња домаћег аутомобила, а народ је позвао да спасава домаћу валуту тако што ће конвертовати сву уштеђевину из евра и долара у лире.

"Браћо која имате доларе или евре испод јастука, идите у банке и конвертујте га у лире. Уништићемо ову игру заједно", рекао је Ердоган оптуживши разне лобије за манипулацију валутама, пренсео је портал Кликс. 

Турско Министарство спољних послова је одлуку Немачке да дозволи одржавање митинга ХДП у Келну окарактерисало као "дупли стандард", с обзиром на то да је претходно забранила политичарима владајуће странке да одржавају митинге. 

"Овај приступ са два лица, који ми оштро осуђујемо, не може да иде у корак са демократијом, борбом против тероризма и очекивања нормализације односа Турске и Немачке", наводи се у саопштењу турског Министарства спољних послова, преноси Ројтерс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи