Циклон погодио Оман и Јемен, пет особа страдало

Најмање пет особа је погинуло, а више од 30 се води као нестало када је циклон "Мекун" погодио Арабијско полуострво доносећи обилне падавине у Оману и Јемену где је одсекао далеководе, саопштили су званичници.

Три особе, међу којима је и 12-годишња девојчица, погинуле су у Оману, а још два тела су пронађена на јеменском острву Сокотра, које је најтеже погођено олујом, саопштили су локални званичници у обе земље. 

Како је полиција Омана саопштила на Твитеру, девојчица је погинула након што је услед снажаног ветра полетела и ударила у зид.

У Салалаху, трећем по величини граду у Оману, дошло је до нестанка струје, а јеменски званичници пријавили су штету на крајњем истоку земље, дуж границе са Оманом.

Више од 30 особа и даље се води као нестало у Сокотри, међу којима су држављани Јемена, Индије и Судана, преноси АП. 

Велики број туриста је успео да избегне олују у четвртак увече пре него што су аеродром у Салалаху и лука затворени.

Локалне власти отвориле су школе за оне чији су домови угрожени, а на подовима учионица у школи Вест Салалах поређани су душеци на којима сада спава око 600 људи, већином радника.

Индијска метеоролошка служба упозорила је раније да ће ветар дувати јачином између 170 и 180 километара на сат, али да ће моћи да достигне и до 200 километара на сат.

Описали су овај циклон као "екстремно опасан", а агенција наводи да су снажни циклони ретка појава у Оману.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи