Наставник оборио нападача и спречио масакр, играо амерички фудбал

Џејсон Симен, наставник у школи у Ноблсвилу у америчкој савезној држави Индијана, оперисан је након што је три пута погођен из ватреног оружја док је спречавао наоружаног ученика да направи масакр у учионици, тако што је оборио нападача на под.

Локални медији контактирали су Сименовог брата Џеремија који живи у Аризони и који је за Индијанаполис стар рекао да је Џејсон након пуцњаве био у свесном стању и да је разговарао са супругом, рекавши јој да је "ок", преноси АП.

Брат је рекао да је Симен играо амерички фудбал док је студирао на Универзитету јужног Илиноиса и то на позицији одбрамбеног играча који јури да обори противничког квотербека, као и да никада није био особа која би побегла од гужве.

Неименовани ученик је у петак ујутру ушао у учионицу за време контролног задатка носећи у рукама два пиштоља, након што је претходно замолио да изађе са часа. У пуцњави су рањени други ученик и наставник Симен, а нападач је ухапшен.

Ученик седмог разреда Итан Стоунбрејкер испричао је да је Симен вероватно спречио већа рањавања тако што се супротставио нападачу.

"Наш наставник је одмах потрчао ка њему, избио му пиштољ из руке и оборио га на под. Да није било њега, сигурно би међу нама било још рањених", рекао је Стоунбрејкер.

Власти верују да је нападач деловао сам, али нису пружили више информација о њему. На објављеном снимку из хеликоптера приказани су ученици како излазе из школе и улазе у аутобус.

АП подсећа да се пре недељу дана у Санта Феу у Тексасу догодио напад на школу у којем је убијено осам ученика и двоје наставника.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво