Рахој: Неће бити ванредних избора

Шпанији је потребна политичка стабилност како би остала на путу јаког економског опоравка, поручио је премијер Маријано Рахој након претњи двеју партија да ће затражити гласање о неповерењу влади.

Премијер Шпаније Маријано Рахој изјавио је на конференцији за штампу да неће расписати ванредне изборе. "Гласање о неповерењу противно је политичкој стабилности која је потребна нашој земљи и противи се економском опоравку. Лоше је за Шпанију", рекао је Рахој, преноси Ројтерс.

Шпанска социјалистичка опозиција изазвала је владу премијера Рахоја затраживши гласање о неповерењу, након што су судије закључиле да је владајућа Народна партија остваривала профит обимном шемом узимања мита у замену за уговоре.

Портпаролка те странке, која није именована у медијским извештајима, потврдила је данас ту одлуку, дан након што је шпански Национални суд осудио 29 привредника и званичника Народне партије за превару, утају пореза и прање новца, међу осталим преступима, преноси АП.

Судије су изрекле казне у укупном трајању од 351 годину и казниле конзервативну Народну партију са 245.000 евра.

Изазов социјалиста значи да ће партија Сијудаданос (Грађани), која је до сада подржавала премијерову мањинску владу у парламенту, морати да одлучи да ли ће подржати гласање о неповерењу, констатује америчка агенција.

С друге стране, странка Подемос, која је настројена против естаблишмента, већ је најавила да ће гласати против Рахоја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво