Спречен напад пирата на немачки брод

Немачка морнарица спречила је напад пирата на немачки туристички брод за крстарење у Оманском заливу, саопштила је оперативна команда у Потсдаму, код Берлина.

Портпарол немачке оперативне команде је у ноћи између четвртка и петка потврдио да је спречен покушај напада на туристички брод, о чему је претходно известио лист "Шпигел" у свом интернет издању.

"Шпигел" је објавио да се фрегата "Меклембург-Форпомерн" прошлог петка, пошто је спречила два глисера да се приближе броду "МС Астор", поставила између брода и нападача.

"Пошто су глисери наставили великом брзином да се крећу ка 'Меклембург-Форпомерну', фрегата је у знак упозорења пуцала из митраљеза", наводи се у извештају немачког Министарства одбране Бундестагу, доњем дому парламента, пренео је "Шпигел".

Брод "МС Астор", који може да прими 600 путника, путовао је из египатског летовалишта Шарм ел Шеик у Дубаи.

Европска унија ће 8. децембра покренути поморску операцију "Еунавфор Аталанта" против пирата у водама Сомалије.

У тој операцији, под мандатом УН, учествоваће седам бродова, уз подршку авиона који ће патролирати.

Очекује се да Немачка објави 10. децембра одлуку о учешћу у тој операцији у Аденском заливу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи