Нађена црна кутија авиона који се срушио на Куби

На Куби је пронађена црна кутија путничког авиона који се прошлог петка тамо срушио са 113 људи, при чему су само две особе преживеле, јавила је кубанска телевизија.

Раније је пронађен рекордер гласа из пилотске кабине, а видео-снимци трагедије које су истражитељским тимовима доставили пролазници и локални становници, као и њихове изјаве, помогли су да се лоцира и други рекордер, односно црна кутија, преноси Ројтерс.

Пронађени рекордери су кључни да би се разјаснило шта се догодило са авионом старим 39 година, који се срушио на пољу јужно од Хаване убрзо након полетања, запаливши се.

То је најгора авионска несрећа на Куби у последње три деценије и трећа велика несрећа те врсте од 2010. године.

Међу погинулима је 100 Кубанаца и Куба предводи истрагу о паду авиона, заједно са мексичким и америчким истражитељима.

Несрећу су преживеле само две Кубанке, које су у критичном стању због задобијених опекотина и других траума, рекао је директор болнице у којој се оне лече.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи