Потврђено 30 случајева еболе у Конгу

Број потврђених случајева еболе достигао је 30, међу којима је и осам особа које су преминуле у три захваћене здравствене зоне у једној провинцији, саопштило је Министарство здравља Конга.

Саопштење Министарства уследило је након што су надзорни тимови у Киншаси, престоници Конга, распоређени дуж реке Конго како би надгледали људе који тамо долазе, преноси АП.

Представник Конга у Светској здравственој организацији Аларангар Јакуиде рекао је да су здравствене бригаде постављене на различитим тачкама уласка у Киншасу и другим градовима, као део превентивних мера.

Упозорио је да треба да се прекине са ширењем нетачних гласина о случајевима заражених еболом, наводећи да ниједан није потврђен у престоници.

Министарство наводи да је до четвртка укупно забележено 58 случајева хеморагијске грознице, од којих је 30 потврђених случајева еболе, 14 вероватних случајева и 14 случајева за које се још сумња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво