Песков: Изјаве Јулије Скрипаљ треба проверити

Портпарол Кремља Дмитриј Песков наводи да изјаве Јулије Скрипаљ треба проверити, како би се уверили да их је дала добровољно.

Дмитриј Песков је у интервјуу за руску телевизију НТВ упитао – да ли нека количина информација пренета кроз некога може да буде поуздана, с обзиром на то "да се то дешава усред огромних провокација британске стране", преноси Тас.

"Британска страна се још не придржава Бечке конвенције, а Русија још увек није добила конзуларни приступ Јулији Скрипаљ. Штавише, нисмо сигурни у њен садашњи став, да ли је под притиском, где је одсела, да ли је ишта изјавила и да ли је то урадила добровољно", рекао је Песков.

Јулија Скрипаљ, ћерка бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља са којим је отрована почетком марта у Солзберију, изјавила је у интервјуу агенцији Ројтерс да тренутно не жели помоћ руске амбасаде у великој Британији, као и да се нада да ће се вратити у Русију.

Интервју са њом обављен је на тајној локацији а са агенцијом је ступила у контакт преко полиције.

Након што је кратко говорила пред камером, одбила је да одговара на даља питања.

За тровање нервним агенсом "новичок", Велика Британија је оптужила Русију, што је та земља категорички демантовала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво