САД бомбардовале положаје сиријске војске?

У ваздушним нападима коалиције предвођене САД погођене су позиције сиријске војке, на истоку Сирије, у близини линија фронта са Исламском државом, јављају сиријски државни медији.

У нападима су погођене позиције између Абу Камала и Хмеима у провинцији Дери ез Зор, а пријављена је и материјална штета, наводи Централни војни медиј.

"Немамо информације да потврдимо те наводе", рекао је у Вашингтону портпарол Пентагона Андријан Ранкин Геловеј, преноси АП.

Сиријска опсерваторија за људска права пријавила је јутрос два таласа ракетних напада, превођених САД, за које је рекла да су гађали области под контролом Исламске државе, источно од реке Еуфрат.

Уколико наводи буду потврђени, то ће бити први напади САД на позиције сиријске војске од априла, када су САД, Британија и Француска бомбардовале објекте владе у знак одмазде за наводни хемијски напад за који Запад окривљује сиријску владу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи