Поново ради аеродром у Бангкоку

Највећи тајландски међународни аеродром поново је отворен, пошто су антивладини демонстраснти окончали блокаду. Аеродром ради са 50 одсто капацитета.

После једнонедељне паузе у раду због антивладиних протеста, највећи тајландски међународни аеродром "Суварнабуми" поново је отворен за путнике.

Аеродром, међутим, ради са само 50 одсто капацитета, а многобројни летови су отказани.

Око 300.000 туриста било је заробљено на Тајланду, јер је на стотине летова отказано.

Због тога је тајландска економија, која углавном почива на туризму, претрпела озбиљан ударац.

Управа тајландског међународног аеродрома "Суварнабуми" у Бангкоку и антивладини демонстранти, постигли су споразум према којем је омогућено полетање авиона, пошто је Уставни суд забранио рад владајућој Партији народне моћи због крађе на последњим изборима.

Премијеру Сомчају Вонгсавату и другим највишим партијским функционерима забрањене су све политичке активности у наредних пет година због личне одговорности за учињене неправилности.

Блокада два аеродрома 

Током седмодневне блокаде у експлозији на међународном аеродрому у Бангкоку један демонстрант је погинуо, а повређене су 22 особе.

Тај напад се догодио неколико сати након што је Народна алијанса за демократију (ПАД), која окупља противнике владе премијера Вонгсвата, окончала тромесечну блокаду седишта Владе.

Демонстранти су 25. новембра заузели два аеродрома у Бнагкоку тражећи оставку премијера Сомчаја Вингсавата.

Аеродром за домаће летове Дон Муанг отворен је поново јуче, а међународни аеродром "Суварнабуми" у понедељак је отворен само за теретни саобраћај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво