Дамаск одбацио позив Вашингтона за повлачење иранских снага

Сиријске власти одбациле су позив САД за повлачење иранских снага и либанског Хезболаха из те ратом разорене земље.

"То питање није на агенди разговора пошто се тиче суверенитета Сирије", поручио је заменик шефа сиријске дипломатије Фаисал Мекдад.

Амерички државни секретар Мајк Помпео је недавно од Иран затражио драстичне промене, од тога да одустане од нуклеарног програма до тога да напусти Сирију, или ће се суочити са оштрим економским санкцијама, подсетио је Ројтерс.

"То да ли ће иранске снаге или Хезболах да се повуку или остану у Сирији није тема разговора јер је то ствар сиријске владе", пренела је либанска тв станица Мајадин речи Мекдада.

Мекдад је истакао да Дамаск намерава да врати "сваки педаљ земље", као и да би после победе над побуњеницима у енклавама око престонице Дамаска, "следећа мета могао бити север или југ".

"То је наша одлука и одлука наших пријатеља. Пошто смо стали на пут директној опасности од терориста Дамаску, врата су отворена ка северу или југу", рекао је Мекдад у интервјуу за Спутњик.

Мекдад је рекао и да Сирија "изузетно поштује" руску војну подршку, као и подршку саветника из Ирана и Хезболаха, наводи АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво