Новинари стигли у Северну Кореју, пратиће уништавање полигона за нуклеарне пробе

Осам новинара из Јужне Кореје кренуло је у Северну Кореју пошто им је Пјонгјанг дозволио да се придруже малој групи страних медија који ће пратити уништавање полигона на којем је Север изводио нуклеарне пробе.

Уништавање локације Пунгје-ри где су се догодиле свих шест проба експлозија нуклеарних бомби, требало би, како се очекује, да се догоди сутра или у петак, зависно од временских услова, преноси АП.

Северна Кореја јутрос је прихватила списак јужнокорејских новинара. Репортери из других земаља јуче су допутовали у севернокорејски град Вонсан, где чекају да буду одведени на поменуту локацију.

База Пунгјуе-ри налази се на североистоку земље. Уништавање полигона треба уједно да постави и темеље за састанак севернокорејског лидера Ким Џонг Уна и америчког председника Доналда Трампа, који је заказан за 12. јун у Сингапуру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво