Куба за разговоре са Обамом

Хавана је отворена за разговоре са Бараком Обамом, али метод штапа и шаргарепе неће деловати у случају Кубе, изјавио бивши кубански лидер Фидел Кастро.

"Разговори са Обамом могу бити обављени где год он пожели", навео је Кастро у колумни коју пише од како је оболео 2006. године.

Његов млађи брат, који је преузео дужност шефа државе, Раул, изјавио је крајем новембра да је вољан да се састане са Обамом на неутралном терену како би покушали да реше америчко-кубански спор стар четири деценије.

Бивши кубански лидер је истакао да би Обама морао да има на уму да метод "штапа и шаргарепе" неће деловати у случају Кубе, као и да о сувереним правима кубанског народа нема преговора.

Обама је најавио да ће променити политику администрације Џорџа Буша којом се Американцима кубанског порекла ограничавају посете Куби, као и слање новца њиховима породицама које живе на Куби.

Последњи резултати испитивања јавног мнења показали су да је већина Американаца кубанског порекла који живе на Флориди за укидање америчког трговинског ембарга против Кубе. У анкети се 55 одсто испитаних противи даљем ембаргу који су САД увеле против Кубе пре скоро пет деценија.

У Мајамију живи 650.000 Кубанаца, што је више од четвртине становништва шире области тог града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи