Сиријска војска преузела контролу над предграђима Дамаска

Генерал Али Мајуб тврди да је сиријска војска преузела контролу над последњим предграђима јужног дела Дамаска, које су држали екстремисти Исламске државе.

Сиријска војска је саопштила да су престоница и предграђа "потпуно сигурни" и да тамо више нема екстремиста.

Сиријски генерал Али Мајуб навео је да су војници заузели бивша упоришта Исламске државе у палестинском Јармук кампу и Хаџар ел Асваду после једномесечне кампање, пренео је АП.

Сиријска војска и њени савезници недељама су водили борбе како би поново преузели контролу од екстремиста Исламске државе у тој енклави као и у суседном палестинском избегличком кампу Јармук, последњем подручју око Дамаска које је ван контроле владиних снага, наводи Ројтерс.

Сиријска државна телевизија је синоћ јавила да сиријске владине снаге настављају офанзиву против Исламске државе у јужном делу Дамаска, након што су евакуисале групу цивила из те области.

У ноћи између недеље и понедељка успостављен је био прекид ватре, како би се евакуисале жене, деца и старије особе из енклаве Хаџар ел Асвад.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво