Шри Ланка под монсунским кишама, тропски циклон у Сомалији

Обилне монсунске кише у Шри Ланки усмртиле су пет особа, а власти су упозориле на одроне и поплаве у нижим пределима.

Истовремено, у аутономној области Сомалиленд у Сомалији погинуло је најмање 15 особа након што су обилне кише, узроковане тропским циклоном Сагар, погодиле Афрички рог протеклог викенда, преноси Ројтерс.

У Шри Ланки је гром убио три особе, четврта је страдала у одрону, док је пета погинула када је на њу пало дрво, саопштили су званичници у Центру за ванредне ситуације.

Због поплаве су евакуисани људи у областима Шри Ланке где се неколико река излило из корита, док су четири дистрикта под "црвеним упозорењем" на могуће одроне, рекао је портпарол центра Предип Кодипили.

Војска Шри Ланке је послала више од 100 војника са више од 25 бродова као помоћ у борби против поплава, рекао је за Ројтерс портпарол војних снага Сумит Атапату.

Иначе, у мају почиње сезона монсуна на југу Шри Ланке, која траје до септембра.

На другом континенту, у Сомалиленду, аутономном региону унутар Сомалије, обилне кише су у последња 24 сата усмртиле 15 људи, а влада тог региона пружа помоћ угроженима.

У међувремену, у Пунтленду, полуаутономом североисточном региону Сомалије, олује изазване циклоном усмртиле су два мушкарца у граду Босасо, рекао је локални званичник Ројтерсу.

Канцеларија УН за координацију хуманитарних питања саопштила је да су поплаве угрозиле хиљаде људи после циклона Сагар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара