Да ли је ФБИ шпијунирао Доналда Трампа?

Министарство правде САД затражило је од свог генералног инспектора да установи да ли је било неправилности или политичких мотива у начину на који је Федерални истражни биро (ФБИ) водио контраобавештајну истрагу о могућем руском мешању у америчке председничке изборе 2016. године, саопштила је портпаролка Министарства Сара Исгур Флорес.

Министарство је затражило од генералног инспектора, као контролног органа, да се консултује са федералним судијом о томе да ли ће проширена истрага Суда за обавештајни надзор у иностранству (ФИСА) пронаћи нове доказе о могућем неправилном понашању у истрази ФБИ-ја над онима који су осумњичени да су сарађивали са руским агентима, рекла је портпаролка, преноси Ројтерс.

Амерички председник Доналд Трамп поручио је данас да ће, већ сутра, тражити да Министарство правде испита да ли су ФБИ или Министарство шпијунирали његову председничку кампању у политичке сврхе и да ли су било какви захтеви за то дошли из администрације његовог претходника Барака Обаме.

"Тражим, а то ћу сутра учинити и званично, да Министарство правде испита да ли су се ФБИ или Министарство инфилтрирали или шпијунирали кампању у политичке сврхе и да ли су било какви захтеви за тако нешто дошли од људи из Обамине администрације", написао је Трамп на Твитеру.

Трамп промовише теорију, која циркулише по конзервативним круговима, о могућој шпијунажи ФБИ над његовом кампањом и предизборним тимом, наводи АП.

Међутим, Трампов адвокат Руди Ђулијани бацио је сумњу на те оптужбе прошле недеље, рекавши да ни он ни председник не знају засигурно да ли је било шпијунаже, али је напоменуо да постоје подаци о могућем "инфилтрирању".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво