Протести против Мадура широм света

Мале групе дисидената из Венецуеле организовале су протесте широм света поводом избора у тој земљи, које су назвали "фарсом", јавља АП. Демонстрације су одржане у – Мајамију, Боготи, Лими и Паризу.

Протести су одржани у – Мајамију, Боготи, Лими и Паризу, а демонстранти су држали транспаренте са натписима "Мадуро убицо" и "превара", а махали су и венецуеланским заставама.

Председник Венецуеле Николас Мадуро позвао је грађане да изађу и гласају у последњим сатима председничких избора, јавља АП додајући да је неколико биралишта и даље скоро празно.

Мадуро је на телевизији рекао грађанима да још има времена да гласају и затражио од њих да "охрабре" оне који још нису гласали, преноси АП.

Нагласио је да је гласање битно да се одбрани мир и демократија у Венецуели.

Лидери опозиције Венецуеле су, у међувремену, позивали грађане да не изађу на изборе, је сматрају да нису фер и да су сасвим сигурно намештени да иду у Мадурову корист, преноси АП.

Очекује се да ће Мадуро лако освојити и други мандат, упркос продубљивању кризе која је довела до оскудице хране и скока инфлације, наводи америчка агенција.

Мадуро је гласао у Каракасу убрзо након што су у раним јутарњим сатима ватромет и химна, интонирана преко звучника, пробудили становнике Венецуеле.

Том приликом је изјавио да ће грађани Венецуеле показати свету пример демократије, одбацивши критике да земљу води путем ауторитарне владавине.

Критичари Мадура сматрају да избори, који је требало да се одрже у децембру, представљају "крунисање диктатора", наводи Ројтерс.

Они сматрају да је Мадуро практично осигурао победу, јер је двојици најпопуларнијих ривала забрањено учествовање, а изборна комисија је састављена од провладиних чланова.

Као главни Мадуров ривал остао је бивши гувернер Енри Фалкон, који је одбио да бојкотује изборе, за разлику од остале опозиције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво