Ле Мер: Нова влада Италије могла би да угрози еврозону

Француски министар економије Бруно Ле Мер упозорио је да би стабилност еврозоне могла да буде угрожена уколико нова италијанска влада не буде поштовала обавезе те земље кад је реч о дугу и дефициту.

"Ако се нова влада усуди да се оглуши о своје обавезе у погледу дуга, дефицита, али и санације банака, целокупна финансијска стабилност еврозоне биће угрожена", рекао је Бруно Ле Мер француском радију Еуроп 1, листу Еко и порталу Си њуз.

Наводи да је Италији место у Европи. 

"Сви у Италији морају да схвате да је будућност те земље у Европи и нигде другде, и да би та будућност била у Европи, постоје правила која се морају поштовати", истакао је Ле Мер.

Према његовим речима, обавезе које је Италија преузела важе за било коју владу.

"Поштујем суверену одлуку италијанског народа, али постоје обавезе које превазилазе свакога од нас", рекао је француски министар, закључивши да "не поштовати те обавезе значи претити свим европским економијама".

Италијански Покрет пет звездица и крајње десничарска Лига представили су у петак "уговор о влади" који окреће леђа штедњи и "диктатима" Брисела, наводи Фигаро.

"Лидери Покрета и Лиге, Луиђи ди Мајо и Матео Салвини, планирају да уговор представе сутра председнику Италије Серђу Матарели, с циљем да током недеље оформе прву антисистемску владу у земљи која је један од оснивача европског пројекта", додаје француски лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара