Пуцњава у средњој школи у Тексасу, више мртвих

Између осам и десет особа убијено је у пуцњави у средњој школи у Санта Феу, у америчкој држави Тексас. Осумњичени за пуцњаву је ухапшен, рекао је новинарима помоћник директора Крис Ричардсон. У школи и око ње пронађене су направе за које се сумња да су експлозивне, саопштиле су локалне власти.

Једно лице, за које се сумња да је ученик, ухапшено је у пуцњави, а приведена је још једна особа, за коју се такође сумња да је ученик, навео је шериф округа Харис Ед Гонзалес.

Једна од две особе задржане у притвору после пуцњаве идентификована је као 17-огодишњи Димитриос Пагурцис.

Пагурциса је идентификовао један полицајац, за којег АП напомиње да није овлашћен да говори о пуцњави и да је тражио да остане анониман.

Димитриос Пагурцис игра за школски фудбалски тим и члан је плесне групе у локалној грчкој православној цркви, додаје америчка агенција.

Гонзалес је истакао да већину страдалих чине ученици.

Повређени се пребацују у болницу у оближњем граду Галвестону, рекао је портпарол те болнице, али није прецизирао број повређених нити је изнео друге детаље.

Према наводима локалних власти, најмање 12 особа из школе примљено је у три болнице.  

Шериф Гозналес је навео да је најмање један полицајац повређен.

Очевици наводе да је нападач ушао у учионицу и отворио ватру из пушке.

Просветне власти у граду Санта Фе наводе да полиција ради на онеспособљавању експлозивних направа које су пронађене у школи и око ње.

АП указује да нема назнака о томе колико је уређаја пронађено.

Полиција је позвала грађане да буду опрезни и да позову уколико примете било какве сумњиве направе.

Амерички председник Доналд Трамп је поводом пуцњаве рекао да је његова администрација одлучна да уради све што је у њеној моћи да заштити ученике и обезбеди школе у САД.

Трамп је додао да федералне и локалне власти сарађују после напада у којем је убијено најмање осам особа, пренео је Ројтерс.

"Моја администрација је одлучна да уради све што је у нашој моћи да заштитимо наше ученике, обезбедимо наше школе и држимо оружје ван руку оних који представљају претњу по себе и друге", рекао је Трамп у Белој кући.

Трамп је додао да жали због "страшног губитка живота" и упутио подршку свима на које је утицао овај "апсолутно ужасан напад".

Ово је трећа пуцњава у школи у САД у протеклих седам дана, а 22. по реду од почетка године у САД.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво