Чилеански бискупи понудили папи да се повуку због скандала

Сва тридесет четири чилеанска бискупа, који су оптужени за скривање доказа о сексуалном злостављању, понудили су папи Фрањи да се повуку, наведено је у њиховом заједничком саопштењу.

"Ставили смо наше позиције у руке Светог оца и њему препуштамо да слободно одлучи за сваког од нас", саопштили су бискупи, преноси Ројтерс.

Бискупи су се, такође, извинили Чилеу, жртвама злостављања и папи због скандала.

Папа Фрања оптужио је чилеанске бискупе за уништавање доказа сексуалних злостављања, за притисак на црквене адвокате да умање оптужбе као и за "огроман немар" у заштити деце од свештеника педофила.

Папа је са бискупима одржао састанак и том приликом им је предао документ на десет страна, у коме је папа истакао да је целокупна хијерархија чилеанске католичке цркве колективно одговорна за огроман недостатак у руковођењу случајева злостављања, што је резултирало губљењем кредибилитета цркве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи