Трамп одговорио Туску: Могу ме звати свакојаким именима

Амерички председник Доналд Трамп одговорио је председнику Европског савета Доналду Туску на његове критике да је председник САД непоуздан партнер.

Доналд Трамп је током сусрета у Белој кући са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом рекао да је Европска унија "ужасна" у трговини са САД, те да је током прошле године дефицит у трговини био 151 милијарду долара, пренела је агенција АП.

"Могу да ме назову свакојаким именима, а да сам на њиховом месту и сам бих себе звао разним именима, јер се то више неће догађати", рекао је Трамп.

Додао је и да добро зна обојицу – и Доналда Туска и председника Европске комисије Жан Клода Јункера.

Амерички председник је, између осталог, рекао Столтенбергу да земље чланице НАТО-а морају да повећају свој буџет за одбрану.

Столтенберг је истакао да Трампов рад "заиста има утицаја" на одвајања за одбрану у том војном савезу, а Трамп му је онда затражио неке "повољности" због тога. 

Трамп је инсистирао на томе да чланице НАТО-а дају свој пун допринос организацији, а Немачку је издвојио као земљу која, како је рекао, не чини довољно. 

Упозорио је и да ће се позабавити земљама које не испуњавају своје обавезе према НАТО савезу.

Лидери земаља чланица НАТО-а састаће се у јулу у Бриселу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи