Сенат потврдио – Ђина Хаспел прва жена директорка ЦИА

Ђина Хаспел постаће прва жена на челу Централне обавештајне агенције, након што је амерички Сенат потврдио њен избор на чело ЦИА, чиме је окончана жучна борба око њене номинације, која се водила због њених веза са техником симулације дављења и другим бруталним техникама за испитивање, које је Централна обавештајна агенције у прошлости користила.

Ројтерс наводи да је 51 сенатор гласао за избор Ђине Хаспел у телу, у којем је потребна проста већина да би била потврђена њена номинација, док је 43 било против.

Хаспелова тренутно обавља функцију вршиоца дужности директора ЦИА. 

Избор Ђине Хаспел за директорку Централне обавештајне агенције, одбрен је упркос критикама опозиције због њене повезаности са грубим методама за испитивање ЦИА, које укључују симулацију дављења, која се сматра тортуром, у годинама након терористичких напада на САД 11. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво