Пентагон: Нема говора о смањењу обима вежби САД и Јужне Кореје

Дејна Вајт, портпаролка Пентагона наводи да нема говора о смањењу обима будућих војних вежби САД и Јужне Кореје које су изазвале гнев Северне Кореје уочи планираног самита САД и Пјонгјанга.

На питање да ли се разматра смањење обима будућих вежби како би се побољшала перспектива преговора, портпаролка Пентагона Дејна Вајт рекла је да није било говора о томе, јавио је Ројтерс.

Северна Кореја раније је саопштила да је морала да откаже разговоре са Јужном Корејом на највишем нивоу, због тога што су одржане војне вежбе Јужне Кореје и САД, а запретили су да ће због тих вежби отказати самит са САД.

Пентагон је јуче саопштио да је војна вежба са Јужном Корејом рутинска и искључиво одбрамбеног карактера, након што је због те вежбе Пјонгјанг отказао планирани састанак на високом нивоу са северним суседом.

Пуковник Роб Менинг рекао је да је циљ те вежбе да побољша способности САД и Јужне Кореје да делују заједно, преноси АП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво