Путин: Бродови са ракетама трајно на дужности у Средоземљу

Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће руски војни бродови, наоружани крстарећим ракетама "калибар", бити у трајној приправности у Средоземном мору како би се супротставили "терористичкој претњи у Сирији".

Владимир Путин је нагласио да ће само војни бродови са ракетама "калибар" бити у сталној приправности, али не и подморнице, преноси Ројтерс

Обраћајући се на састанку са највишим званичницима руског Минстарства одбране и одбрамбено-индустријског комплекса, Путин је објаснио да је разлог за распоређивање бродова "преостала терористичка претња у Сирији".

Ројтерс наводи да слање бродова показује како је Русија повећала своје војно присуство на Блиском истоку од када је почела да интервенише у Сирији 2015. године, преокренувши ток грађанског рата у корист свог блиског савезника, сиријског председника Башара ел Асада. 

Русија је у прошлости испаљивала крстареће ракете "калибар" са фрегата и подморница, стационираних у Средоземном мору, на војне мете како би подржала офанзиве сиријске војске. 

Москва већ има поморску базу у Тартусу, на обали Сирије, и вазухопловну базу у Хмејмиму у Сирији, додаје британска агенција. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво