Индонезија, убијена четворица нападача на седиште полиције

Полицајци у Индонезији убили су четири мушкарца који су их напали самурајским мачевима и убили једног полицајца у седишту полиције у граду Пеканбару на индонежанском острву Суматра. Одговорност за овај напад преузела је Исламска држава.

Мушкарци су аутомобилом ушли у двориште полиције, а затим изашли и кренули у напад, рекао је портпарол државне полиције Сетјо Васисто, преноси Ројтерс.

Како се наводи, у нападу су повређена два полицајца а један је убијен након што га је комбијем ударио један од нападача покушавајући да побегне.

Како наводи Ројтерс, након напада је новинска агенција блиска Исламској држави, Амаку, известила да је та терористичка организација преузела одговорност за напад.

АП је јуче известио да је индонежанска полиција убила једног екстремисту и ухапсила још 13 особа осумњичених за повезаност са самоубилачким бомбашким нападима у Сурабаји, другом по величини граду у Индонезији.

Портпарол локалне полиције Франс Барунг Мангера изјавио је да је екстремиста убијен у ватреном обрачуну са припадницима полицијске јединице за борбу против тероризма, а да је окршај избио приликом његовог хапшења за умешаност у нападе у којима је најмање 12 људи убијено.

Мангера је тада рекао да је у рацијама у Сурабаји и суседним градовима Маланг и Пасуруан ухапшено 13 особа.

Две породице извеле су у недељу и понедељак самоубилачке бомбашке нападе у Сурабаји. Међу члановима тих породица било је и деце, од којих је четворо погинуло.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи