Украјина, рације у две канцеларије руских државних медија

Руска државна новинска агенција "РИА новости" саопштила је да су припадници украјинске службе безбедности ушли у њено дописништво у Кијеву и да су најмање једног новинара привели на испитивање. Главна уредница "Раша тудеј" Маргарита Симоњан наводи да су телефонске везе у њиховој канцеарији у Кијеву блокиране. Дмитриј Песков: Москва ће реаговати реципрочно на потезе украјинске службе безбедности против руских медија.

Украјинске безебедносне службе спровеле су рације у две канцеларије руских државних медија у престоници Украјине, Кијеву, саопштили су ти медији.

Руска државна новинска агенција РИА новости саопштила да је спроведена рација у њеној кацеларији у Кијеву и да је шеф бироа задржан на испитавању.

Агенција наводи да су украјинске безбедносне снаге упале у канцеларију и да од тада не могу да дођу у конатакт са својим дописницима.

Још један руски државни медиј Раша тудеј саопштио је да не може да контактира своје особље у Кијеву након рације, пренео је АП.

Главна уредница Раша тудеј Маргарита Симоњан написала је на Твитер налогу да су телефонске везе у њиховој канцеарији у Кијеву блокиране и да је њихов украјински вебсајт оборен. 

Укарјинска безбедносна агенција СБУ касније је потврдила да је спровела рације.

У саопштењу СБУ се наводи да истражују мрежу мадија, које контролише руска влада, а користе се као оруђе у хибридном рату против Украјине.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров најавио је да ће Русија затражити приступ новинарима агенције РИА Новости који су приведени у Украјини.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће Москва реаговати реципрочно на потезе украјинске службе безбедности против руских медија и да ће бранити интересе новинара, преноси Тас.

"Реципрочне мере биће сигурно предузете, али да бисмо могли да кажемо нешто више најпре морамо да добијемо детаљније информације", рекао је Песков.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво