Нови бомбашки напади у Ираку

У најновијим самоубилачким бомбашким нападима у ирачком граду Фалуџи најмање 15 особа је погинуло, док је 147 повређено.

У два готово истовремена самоубилачка бомбашка напада у ирачком граду Фалуџи,15 особа је изгубило живот, међу којима има ученика а уништена је и једна школа.

Један од званичника ирачког министарства унутрашњих послова је рекао да су тела настрадалих још затрпана под рушевинама школе.

Нападачи су возећи цистерне са нафтом ударили су у две полицијске станице у предграђима Голан и Шурта, у западном и источном делу града, од којих је једна смештена у близини школе.

У нападима, који су се догодили мало после поднева по локалном времену, повређено је 147 цивила и полицајаца, рекао је ирачки званичник.

Насиље у Ираку бележи пад последњих година, али се самоубилачки бомбашки напади, експлозије бомби на путу и други дешавају готово свакодневно.

Фалуџа, сунитски град, око 50 километара западно од Багдада у провинцији Анбар, био је упориште екстремиста у првим данима рата у Ираку, али су војним акцијама америчких и ирачких снага многи припадници Ал Каиде и други екстремисти протерани, али неки још делују на том подручју.

У нападу једне жене бомбаша самоубице 9. новембра испред једне болнице у близини Фалуџе погинуле су три особе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво