Русија за већу сарадњу у развоју мирнодопске нуклеарне енергије

Међународни форум Атомекспо отворен је у Сочију пленарном сесијом "Глобално партнерство - заједнички успех", а председник Русије Владимир Путин је тим поводом поручио да Русија жели да појача међународну сарадњу у циљу развоја нуклеарне енергије за мирнодопске сврхе.

Начелник администрације председника Русије Сергеј Киријенко, који је и председник Управног одбора Росатома, на званичном отварању Атомекспа прочитао је поруку Путина, који није мого да присуствује том скупу.

Србија је данас први пут наступила на међународном форуму Атомекспо, а отварању је испред Владе Србије присуствовао министар за иновације Ненад Поповић.

"Русија је лидер у развоју нуклеарне енергије", навео је Путин додајући да Русија жели додатно да појача ту позицију управо међународним партнерством.

Путин је у поруци поздравио учеснике Атомекспа истичући да је тај форум у претходних 10 година израстао у најважнији догађај у тој области, као и да данас Атомекспу присуствују велике компаније.

Како је рекао, на том престижном форуму се воде дискусије на високом нивоу у области развоја нуклеарне енергије.

Путин је истакао и да очување животне средине, као и развој одрживе енергије, треба да буде приоритет у наредном периоду, али и да нуклеарна енергија има лидерску позицију у развоју одрживе енергије.

Атомекспо, који се одржава од 14. до 16. маја, највећа је изложбена и пословна платформа за дискусију о тренутном стању нуклеарне индустрије и постављању будућих трендова и одржава се једном годишње, почевши од 2009. године у организацији Државне корпорације за атомску енергију РОСАТОМ.

Учествује више од 600 светских компанија и више од 1.500 експерата у тој области, а акредитовано је више од 400 представника медија.

Учесницима ће бити пружена прилика да представе свој портфолио светским лидерима нуклеарне енергије.

Форуму присуствују руководиоци кључних компанија које раде у глобалној нуклеарној индустрији, владиним агенцијама, међународним и некомерцијалним организацијама и водећи стручњаци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво