Кремљ: Отварање амбасаде јача напетости на Блиском истоку

Кремљ је изразио забринутост да ће отварање америчке амбасаде у Јерусалиму појачати тензије на Блиском истоку.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је на питање новинара да ли је Русија забринута да би премештање америчке амбасаде из Тел Авива у Јерусалим могао да појача тензије у широм региону, кратко одговорио: "Да, имамо таква страховања", пренео је Ројтерс.

Седиште амбасаде САД у Израелу од данас ће бити у Јерусалиму.

Иванка Трамп и Џеред Кушнер, кћерка и зет председника САД Доналда Трампа, стигли су јуче у Израел да би присуствовали отварању нове америчке амбасаде. Њих двоје ће у функцији високих саветника у Белој кући присуствовати церемонији, са које ће Трамп изостати, наводи Би-Би-Си.

Подсећа се да је се пребацивање амбасаде САД из Тел Авива у Јерусалим поклапа са прославом 70. годишњице државности Израела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи