Очекује се нова олуја у Индији, небо браон боје

Најмање 66 особа је погинуло у снажној пешчаној олуји, праћеној обилним падавинама и ветром, која је погодила северне делове Индије, а метеоролози упозоравају да се данас очекује удар нове олује.

Ветар је јуче достизао брзину и до 109 километара на сат, чупајући дрвеће и уништавајући куће. Због налета олује, многи су остали без струје.

Проблеми су настали и у саобраћају. Обустављено је саобраћање возова, а на десетине летова је преусмерено са међународног аеродрома у Њу Делхију, пошто је олуја погодила и престоницу Индије, где је због прашине и песка небо добило браон боју, пренео је АП.

Индијски премијер Нарендра Моди је на Твитеру изразио жаљење због губитка људских живота због олује.

Ројтерс наводи да се олуја и снажан ветар очекују и данас у већем делу северне државе Утар Прадеш, иначе најмногољудније индијске државе.

У Утар Прадешу су погинуле најмање 34 особе, док је 47 повређено. Пет особа је изгубило живот у Њу Делхију и околини. Најмање 11 људи, међу којима петоро деце, погинуло је и у источној држави Западни Бенгал.

У Андра Прадешу живот је изгубило 12 особа.

У сличним олујама које су погодиле Индију од почетка маја повређено је 200 особа у пет држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи